Barion Pixel

24 nyomtatható kártya – szobatisztasághoz

Miben segíthetnek ezek a kártyák?

Felnőtt fejjel nehezen elképzelhető de a gyermeknek a szobatisztaságra szoktatás bonyolultnak tűnhet. Gondoljunk csak bele mennyi mindent kell észben tartania: észrevenni és tudatosítani az ingert, visszatartani a késztetést amíg a vécéhez ér, le- és felhúzni a nadrágot, vécépapírt használni, lehúzni a vécét, kezet mosni.

A dolog sokkal könnyebbé és gyorsabbá válik ha a folyamatot követhető lépésekre bontjuk.

Ez a vizuális menetrend:

  • kapaszkodót nyújt a sok fejben tartandó lépéshez
  • segítségével a gyermek önállóan követheti a folyamatot
  • a folyamat gyorsabbá válik
  • a gyermek magabiztosabb lesz
  • játékosabbá teszi a szobatisztaságra szoktatást
  • vonzóbbá teszi a pelus nélküli létet

24 színes kártya, amely tartalmazza kislányos és kisfiús valamint a bilis és a vécés változatot IS. Minden együtt van ahhoz, hogy igazán testre szabott menetrendet készíthess gyermekednek.

Hogyan kezdjetek hozzá?

1. lépés: Nyomtasd ki a kártyákat és vágd ki őket. Van “bilis” és “vécés” változat is attól függően, hogy ti mit szeretnétek használni.

Ha gondolod laminálhatod, hogy megóvd a nedvességtől. Kinyomtathatod két példányban. Az egyik sorozat mehet a falra a fürdőszobába, a másikat pedig kilyukasztva egy karikára fűzheted, így ismerkedhet a gyermeked az egyes lépésekkel, miközben átfordítja az oldalakat.

2. lépés: Mutasd meg a kártyákat a gyerkőcnek és beszéljetek arról, hogy melyik kártya mit ábrázol és miért fontos lépése a folyamatnak.

3. lépés: Kipróbálhatjátok az egyes lépéseket még az éles helyzet előtt.

Dicsérd azokat a dolgokat, amelyeket sikerült megtennie. Pl: Egyedül húztad le a nadrágod! Ügyes vagy! Ne bíráld azokat a dolgokat amelyeket még nem tudott megtenni.

4. lépés: Hajrá! Gyakoroljatok élesben :)

Legyen szép élmény és pozitív tapasztalat a szobatisztaságra szoktatás mindkettőtöknek!

Szobatisztaság ellenállás nélkül

“Kisfiam majdnem 3 éves volt és csak pelusba volt hajlandó kakálni. Megkaptuk a könyvet,eleinte úgy tűnt nem érdekli. Aztán minden nap legalább 2x elolvastuk. Két hét sem kellett hozzá és önszántából a bilibe kakált. Azóta nem kéri a pelust csak ráül a bilire vagy a wc-re kell ráültetni. Varró-Kiss Adrienn, Nyíregyháza”

Bővebb infó >>