Barion Pixel

SZOBATISZTASÁG 1 HÉT ALATT

Sikersztori – egy anyuka levele

www.ovisleszek.hu

Ezt a levelet egy anyukától kaptuk, akinek a kisfia sok-sok küzdelem után végül egyetlen hét alatt lett szobatiszta! A teljes levelet (az anyuka hozzájárulásával) vágatlan formában olvashatod…

Kedves Ovisleszek.hu Csapata!

Én egy 29 hónapos nagyfiú anyukája vagyok, akit Petinek hívnak. Tudom, hogy mindenkinek a saját gyermeke a legokosabb, a legszebb stb., de Peti tényleg nagyon értelmes fiú. 18 hónapos korától folyékonyan beszél, mindent megért, minden érdekli. Próbálkoztam is már 18 hónapos korában a “biliztetéssel”, nem erőltettem semmit. Csak a macit biliztettük, de már ettől visszatartotta a székletét, pedig még az Ő pelusát le sem vettük.

Gondoltam korai, úgyhogy nem is erőltettem tovább. Kétéves korában választott bilit, kisgatyákat,de itt megint megrekedtünk, mert a bilit rugdosta, kisgatyákat dobálta. Kipróbáltuk (volna) a WC szűkítőt, fellépővel, de még nagyobb volt az ellenállás.

Tavasszal megint próbálkoztam (28 hónapos korában), már minden tanácsot kipróbáltam, amelyeket a gyermekorvostól, védőnőtől kaptam, de nem haladtunk egyről a kettőre. Teljesen el voltam keseredve, mert olyan okos és értelmes nagyfiú és nem értettem mit csinálhatok rosszul, miért ilyen erős az ellenállás. Végső elkeseredésemben keresgettem az interneten, és akkor találtam a könyveteket. Megérkezett a postán, mondtam Petinek, hogy ezt neki hozták.

Gyorsan átlapoztam, majd odaadtam neki, elkezdtük olvasni együtt, de amikor rájött, hogy miről is szól ez a könyv, megint elszaladt, közölte, hogy ez Neki nem kell.

Dédike éppen nálunk volt, Vele azért elolvasta, még magyarázott is a könyvhöz. Majd minden reggel úgy keltünk egy hétig, hogy olvassuk el a kék könyvet. Olvastuk, beszéltünk róla, de nem használtuk sem a bilit, sem a szűkítőt. (Elméletben már nagyon tudtunk mindent  :)

Egyszer csak a fiam motorozás közben megszólalt: “Anya nekem nem kell többet “pelusot”! Kérem a bilit! ” Hú,gondoltam, bárcsak így lenne. Vittem a bilit, pisiltünk, nagy volt az öröm. Eleinte voltak balesetek, de egy hét múlva már a bilibe kakilt és délutáni alvásnál is száraz maradt a pelus.

Ezen a héten ellátogattunk az oviba, de biztonságból még adtam rá pelenkát. (Az oviban nem is néztek ránk jó szemmel, pedig még 2,5 éves sincs Petike) De nem pisilt bele, szólt hogy pisilnie kell. Bele pisilt az ovis WC-be, majd rám nézett és azt mondta: “ANYA MENŐ VAGYOK!” Olyan boldog voltam, és büszke az én menő nagyfiamra!

Köszönöm Nektek ezt a szuper könyvet, mindenkinek ajánlani fogom.

Szobatisztaság ellenállás nélkül

“Kisfiam majdnem 3 éves volt és csak pelusba volt hajlandó kakálni. Megkaptuk a könyvet,eleinte úgy tűnt nem érdekli. Aztán minden nap legalább 2x elolvastuk. Két hét sem kellett hozzá és önszántából a bilibe kakált. Azóta nem kéri a pelust csak ráül a bilire vagy a wc-re kell ráültetni. Varró-Kiss Adrienn, Nyíregyháza”

Kapcsolódó fejlesztő játékaink