SIKERES FELIRATKOZÁS!

A megígért “startcsomag” már úton van az általad megadott e-mail címre…

Addig is amíg az e-mailre várunk, kérlek engedd meg, hogy megmutassam: mivel tudunk a legtöbbet segíteni neked és gyermekednek a szobatisztaság elérésében…

A szobatisztaságra szoktatás akkor lesz egyszerű és gyors, ha megszerzed gyermeked együttműködését…

Ő pedig akkor lesz együttműködő…

 • Ha pontosan megérti, hogy mit vársz tőle (elegendő információt kap, érthetően tálalva)

  A szobatisztaság egy elég összetett és sok készséget igénylő folyamat. Gyermekednek elegendő információra van szüksége, hogy megértse: pontosan mit is vársz tőle. A gyerekek a KÉPEK világát értik meg a legkönnyebben, hiszen a gondolkodásuk is elsősorban képekben történik. Az így tálalt információ megragad, hiszen összekapcsolódik a képekkel.

 • Ha támogatod őt az ÖNÁLLÓSÁGRA való törekvéseiben (én akarom, én csinálom, stb)

  A szobatisztaságra szoktatás éppen a dackorszak közepére esik. Ilyenkor a kicsikben felerősödik az “én akarom, én csinálom” iránti ragaszkodás. Éreznie kell, hogy ez az ő választása: van beleszólása a saját életébe és nem a feje fölött döntenek a sorsáról. Mindez persze nem azt jelenti, hogy te a körmödet rágva várod, mikor kiált fel gyermeked: “nekem már nem kell pelus”. Ha felkelted az érdeklődését és bevonod őt a folyamatba, akkor a saját ügyének fogja tekinteni a “bili-ügyet”.

 • Ha külső elvárás helyett belső motiváció hajtja

  Valójában ezen múlik a legtöbb: ha elég erős benne a motiváció, akkor MINDENT el fog követni, hogy a célját elérje. Nem kell őt noszogatni vagy folyamatosan ébren tartani a lelkesedését, hiszen Ő akarja a változást!

  A kulcs a te kezedben van, hiszen te ismered őt a legjobban: mivel lehet motiválni, hogyan viseli a változásokat, milyen a kudarctűrése, stb.

Ha ezt a néhány egyszerű alapelvet figyelembe veszed, akkor jóval többet teszel érte, mint csupán bilire/vécére szoktatod. Az így szerzett sikerélmény növeli az önbizalmát és javítja a problémákhoz való hozzáállását is. Ennél többet nem adhatsz neki!

Szobatisztaság ellenállás nélkül

Bemutatkozik a Pá-Pá Pelus! beszélgetős képeskönyv, amely…

 • Képek segítségével adja át gyermekednek a szükséges tudnivalókat

 • Erős motivációt ébreszt benne, hogy Ő akarja eldobni a pelust

 • Egy kép, egy mondat – beszélgetésre ösztönző struktúra

A könyv végén szülőknek szóló tanácsokat olvashatsz, amelyek átsegítenek a nehéz helyzeteken és felkészítenek, hogy a legjobb partnere lehess gyermekednek, ennek a nagy mérföldkőnek az elérésében.

A könyv ára 1850 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

Vélemények a Pá-Pá Pelusról

“Szorított az idő az ovi miatt”

“Elég rövidke, de lehet, hogy ennyi pont elég. A fiammal már próbálkoztunk a szobatisztasággal, de egyszerűen nem érdekelte, mi hova csurog. Az ovikezdés miatt rá kellett kapcsolnunk a probléma megoldására, ezért szereztem be a könyvet. Első nap felolvastam neki, aztán még kérte párszor, hogy olvassam még. Az, hogy az alsógatya menő dolog, a könyv után ragadt meg benne először. Másnap reggel megkérdeztem tőle, mit szeretne felvenni: pelust vagy alsógatyát, azt mondta, alsógatyát. A déli alvásnál az volt az utolsó nap, hogy elfogadott pelenkát, és két hét sem kellett a teljes, éjjel-nappali szobatisztasághoz. Az óvodakezdéssel sem történt visszaesés. A könyvet néha még mostanság is lapozgatja. Köszönöm a segítséget ezúton is!”

“Őszintén szólva kissé szkeptikus voltam…”

“Kedves Kiadó! Őszintén szólva kissé szkeptikus voltam, bár már eljutottam oda, hogy minden megoldás érdekelt, így találtam erre a csodakönyvre, melyre már utolsó mentsvárként tekintettem. A hatás azonnali volt. Egyrészt büszke volt a kisasszony, hogy a postástól kapott könyvet. Egyetlenegyszer olvastuk el, és máris próbálkozott, holott korábban teljesen elutasította a pelus nélküli létet. És azóta is nagyon ügyes, nincs visszaesés. Hálás vagyok a segítségükért és a szakértelmükért.”

Hallgasd meg mit mondanak a könyveinkről azok az óvónénik, akik már használják!

A könyv ára 1850 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

Miben különleges ez a “bilis” könyv?

Számos szobatisztaságról szóló könyvet találsz a boltokban, amelyek többsége egy-egy sztorin keresztül segít megbarátkozni a bilivel. Ez a könyv nem ilyen…

Kedves történetek helyett KÉPEK segítségével mutatja be a folyamatot a pelenkától a szobatisztaságig. Így a kicsi könnyebben megérti, hogy pontosan mit is várnak tőle a felnőttek. Egy-egy rövid, beszélgetésre ösztönző mondattal segít bevonni őt és személyesebbé tenni az élményt.

A gyerekekben természetes módon megvan az önállóságra való törekvés – ez a könyv ebben támogatja őket. Továbbá felkészít, motivál és lelkesít. Emiatt gyermeked szívesebben együtt fog működni Veled és lelkesen “menetel” a szobatisztaság felé!

A könyv ára 1850 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A könyv 2-4 éves korosztály számára ajánlott.

A Pá-Pá Pelus! 36 oldalas, kemény borítós könyv, minőségi papírra nyomtatva.

A megrendelt csomagot 1 munkanapon belül házhoz szállítja a GLS futárszolgálat.

A kiszállítást legfeljebb három alkalommal kíséreli meg a futár – ha ezek sikertelenül zárulnak, akkor a csomag visszakerül a feladóhoz.

A könyv kizárólag a weboldalunkról rendelhető meg, nem kapható sem könyvesboltban sem más webáruházban. A könyv jogtulajdonosa az Almafa Kiadó.