Apró lábak, NAGY LÉPÉSEK

Óvodába lépés előtt a kicsik életében több olyan jelentős mérföldkő is van, amelyekkel szemben a szülők – idő vagy tapasztalat híján – tanácstalanul állnak. Ilyen az elválás az anyától, a szobatisztaságra szoktatás vagy épp a cumitól való megválás. Éppen ezért sokan a nevelőktől, óvónőktől várják a segítséget.

Aki nap, mint nap gyerekekkel foglalkozik, az tudja, hogy egy nehézség leküzdése sokkal könnyebben megy – sőt akár pozitív tapasztalássá is válhat, ha a gyereknek…

  • Elegendő ismerete, információja van, és fel tud készülni a változásra

  • Vannak eszközei a nehéz pillanatok kezelésére

  • Elfogadás veszi körül és tudja, hogy a negatív érzések is „rendben vannak”

  • A kitűzött cél elérése belső motivációból fakad

Ebben a szellemben íródott könyveink minden segítséget megadnak ehhez a gyereknek, a nevelőknek és a szülőnek egyaránt.

Beszélgetésre ösztönző
képeskönyvek útmutatóval

Pá-Pá Pelus | Szobatisztaság ellenállás nélkül

Számos szobatisztaságról szóló könyv elérhető a boltokban, amelyek többsége egy-egy sztorin keresztül segít megbarátkozni a bilivel. Ez a könyv nem ilyen…

Kedves történetek helyett KÉPEK segítségével mutatja be a folyamatot a pelenkától a szobatisztaságig. Így a kicsi könnyebben megérti, hogy pontosan mit is várnak tőle a felnőttek. Egy-egy rövid, beszélgetésre ösztönző mondattal segít bevonni őt és személyesebbé tenni az élményt.

A gyerekekben természetes módon megvan az önállóságra való törekvés – ez a könyv ebben támogatja őket. Továbbá felkészít, motivál és lelkesít. Emiatt szívesebben együttműködnek a felnőttekkel és lelkesen “menetelnek” a szobatisztaság felé!

A könyv ára 1950 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

Pá-Pá Cumi | Megválás a cumitól trauma nélkül

Ez a könyv megmutatja a gyereknek, hogy mennyi mókás dolgot csinálhat cumi nélkül – KEDVET csinál neki, hogy ő akarja letenni. Ennek az eredménye – mivel a gyerek nem egy külső nyomásnak engedelmeskedik, hanem belső motivációból cselekszik – együttműködő és lelkes lesz, hiszen ez az ő választása. Ráadásul nem fogja “fegyvertelennek” érezni magát a nehéz pillanatokban, mert tudni fogja, hogy mit tehet olyankor, amikor hiányozni kezd neki a cumija.

A könyv ára 1950 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

Ovi-idő | A zökkenőmentes reggeli elválásért

Számos olyan könyv található a boltokban, amely általánosságban foglalkozik az óvodába lépéssel – kiemelve, hogy ott mennyi csodálatos dolog vár a gyermekekre. Ez a könyv NEM erről szól, hanem kifejezetten a reggeli elválásról és az ebből fakadó belső feszültség oldásáról. A gyerekeknek ad válaszokat és eszközöket, hogy ezt a számukra LEGNEHEZEBB akadályt leküzdjék – hiszen csak ezután lesznek képesek felfedezni azt a sok-sok csodás dolgot, amiről a többi ovis könyvből már hallottak.

Legyen az óvodás kor egy szép új fejezet az ő kis életükben. Ehhez az első lépés a frusztrációmentes reggeli elválás.

A könyv ára 1950 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

Vásárlói vélemények a könyveinkről

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Ezek a könyvek 2-4 éves korosztály számára ajánlottak.

Mindhárom könyv 32 oldalas, kemény borítós, minőségi papírra nyomtatva.

A megrendelt csomagot 1 munkanapon belül házhoz szállítja a GLS futárszolgálat.

A kiszállítást legfeljebb három alkalommal kíséreli meg a futár – ha ezek sikertelenül zárulnak, akkor a csomag visszakerül a feladóhoz.

A könyveink kizárólag a weboldalunkról rendelhetőek meg, egyik sem kapható könyvesboltban sem más webáruházban. A könyvek jogtulajdonosa az Almafa Kiadó.