Barion Pixel
Akció!

Amőba mágneses társasjáték gyerekeknek

2290 Ft

Az Amőba mágneses társasjáték kompakt és mobil játékélményt nyújt a gyerekeknek
🧠 Fejleszti a stratégiai gondolkodást
🎨 Művészi dizájn a klasszikus játékhoz
🤝 Közös szórakozás barátokkal és a családdal
👶 Már 4 éves kortól ajánlott

A KISZÁLLÍTÁST AZ FUTÁRSZOLGÁLAT VÉGZI
1 MUNKANAPON BELÜL!

Cikkszám: 018 Kategória:

Leírás

A Purple Cow Amőba mágneses társasjáték a klasszikus Amőba társasjáték megkapó dizájnú, modern változata, melyet kis méretének köszönhetően a gyerekek könnyen magukkal vihetik.

Idézd fel a tanórai amőbázások izgalmát, ezúttal művészi csomagolásba bújtatva!

Az Amőba társasjáték, vagy ahogy Magyarországon sokan ismerik, az ötödölő, az egyik legnépszerűbb logikai játék. Sikerét annak köszönheti, hogy a roppant egyszerű szabályok ellenére is nagyon nehéz tud lenni, a nyerő stratégia kialakítása egyáltalán nem nyilvánvaló.

🎲 Fedezd fel az Amőba izgalmas világát a Purple Cow társasjátékával!

Kompakt és mobil játékélmény a gyerekeknek: A Purple Cow Amőba mágneses társasjáték egy kis méretű csoda, amelyet bárhová magaddal vihetsz. Az utazások, kirándulások, vagy éppen a hosszú autóutak alkalmával is remek kikapcsolódást nyújt, gondtalan szórakozást adva a gyermeknek.

🧠 Fejleszti a stratégiai gondolkodást: Az Amőba már évtizedek óta egy olyan játék, amely nem csak szórakoztató, de fejleszti is a gyerekek logikai és stratégiai gondolkodását. A mágneses felület segítségével könnyen mozgathatók a játék elemei, így a gyerekek könnyen tervezhetik a következő lépéseiket.

🎨 Művészi dizájn a klasszikus játékhoz: Az Amőba játék most még vonzóbbá vált a Purple Cow dizájnjával. A művészi csomagolás és az egyedi stílus megidézi a játék hagyományos élményét, miközben modern és szemet gyönyörködtető külsővel rendelkezik.

🤝 Közös szórakozás barátokkal és a családdal: Az Amőba játék közös játékélményt teremt a gyerekeknek, összekovácsolva a barátokat és a családot. A mágneses játékelemek könnyen illeszkednek a táblához, és a gyors játékmenet miatt többször is elővehető egy-egy kis szünet alkalmával.

👶 Már 4 éves kortól ajánlott: A Purple Cow Amőba mágneses társasjáték ideális választás, ha a gyermek már elért egy bizonyos életkort, és készen áll egy stratégiai játékra, amely közben fejleszti a logikai készségeit.

🎉 Élvezd a játék varázslatos pillanatait a Purple Cow Amőba társasjátékával!

Az Amőba társasjáték (gomoko, gomoku) szabályai:

Az amőba a legismertebb és legegyszerűbb táblás játékok egyike. Általában négyzetrácsos papíron játsszák – de ennél a játéknál mágnestáblán; a négyzetháló mérete lehet egyenlő a rendelkezésre álló papír, vagy tábla méretével, de kisebb terület is kijelölhető. A játékosok felváltva helyeznek egy-egy jelet a tábla valamelyik, még üres négyzetébe; mindenki a saját jelével játszik. (A leggyakoribb jelek az X és az O, de másmilyenek is használhatók.) Az nyer, akinek sikerül saját jeleiből ötöt egyenes vonalban – vízszintesen, függőlegesen vagy ferdén – egymás mellé helyeznie. (Öt és négy a leggyakoribb értékek. Hárommal, illetve ötnél nagyobb számokkal is játszhatunk.)

Az Amőba mágneses társasjáték a gomoku széles körben elterjedt változata. A játék Magyarországon használt nevét onnan kapta, hogy a győztesé az a „megtiszteltetés”, hogy a végül létrejött alakzatot (szögletes vagy görbe vonallal) szorosan körberajzolja. Az így létrejött vonal egy állábakat növesztett amőbára hasonlít.

A játék első változatai már több mint négy évezrede léteznek szerte a világon. A játékot a Go táblán játszva Gomoku-nak nevezik. Ennek a játéknak egyébként nincs nemzetközi neve, amelyet minden országban ismernek. Angolul általában „Five in a Row”-nak nevezik, ami magyarra fordítva annyit jelent „Öt egy sorban”. Magyarul is van egy hasonló neve, sokan ismerik a játékot Ötödölő néven. Egy másik angol elnevezés a Tic-Tac-Toe, de azt általában egy olyan verzióra használják, ahol a pálya mérete mindössze 3×3 és 3 bábút kell kirakni. Ez a játék elég kevés hasonlóságot mutat az eredeti Amőbával, ugyanis roppant egyszerű. Könnyedén belátható, hogy aki a Tic-Tac-Toe-ban kezd és középre teszi a bábút, az egyszerűen elérheti, hogy biztosan ne veszítsen.
Az amőba kifejezésnek valószínűleg az a magyarázata, hogy a játék diákok körében vált népszerűvé és kockás papíron játszották. Amikor vége lett a játéknak, akkor ugyanazon a papíron új játékot kezdtek, de az előzőt körberajzolták, hogy ne zavarja az új játékot. Ezek a körberajzolt befejezett Gomoku csaták pont úgy néznek ki, mint egy-egy amőba.

Szállítás 1 nap alatt, raktárról, a legjobb áron az ovisleszek.hu -tól!

Olvass bele Tudástárunkba! :) Klikk ide!

További információk

Intézmény szerint

Kisiskolás korosztály, Óvodás korosztály

Játék típusa

Tudományos

Korosztály

4+ éves

Amőba mágneses társasjáték gyerekeknek

2290 Ft