Barion Pixel

Legújabb Pá-Pá Pelus sikersztorik

www.ovisleszek.hu

Először nem is akarta megnézni…

Már jóval elmúlt 3 éves a fiam, de még mindig ragaszkodott a pelenkához. Ha levettük róla, mindenhova pisilt, ahol éppen rájött. Ha próbáltam megbeszélni vele, hogy már nagyfiú, próbálja meg pelenka nélkül, sírva tiltakozott. Aztán megvettem a könyvet. Először nem is akarta megnézni. A nagyobb fiamnak olvastam el először, aki kíváncsi volt, hogy mi is ez a könyv… persze egyből a kicsi is érdeklődött. Pár napig olvasgattuk néha esténként (nem is minden nap), aztán egyik napról a másikra közölte, hogy nem kell a pelenka, éjszakára sem. Ez kb. 1 hónapja volt, azóta sem nappal, sem éjszaka nem pisil be! :-)

Nem gondoltam volna, hogy ekkora hatással lesz rá!

Igazán örülök, hogy rátaláltam a Pá Pá Pelus könyvre. A kislányom, aki elmúlt 2,5 éves nem nagyon akart hallani a biliről meg a WC-ről idáig, de amióta megjött a könyv szinte azonnal bilire ült. (Kb. 1 hete kaptunk meg a könyvet és azóta nincs pelus.) Nem gondoltam volna, hogy ekkora hatással lesz rá! Csak ajánlani tudom minden olyan szülőnek és gyermekének, aki hasonló problémával küzd! Nagy örömünkre szolgált! További sikeres munkát kívánok a Csapat minden tagjának!

Kedd óta nem használunk itthonra pelenkát…

Hálás vagyok a könyvért! Eléggé szkeptikus voltam, de már annyira elvoltam keseredve a kisfiam szobatisztává nevelésének sikertelenségében, hogy mindent meg kellett próbálnom, beleértve ennek a könyvnek a megvásárlását is. Júliusba már betölti a 3. évet és szeptembertől megy óvodába. A bilire és wc-re mégcsak nem is volt hajlandó ráülni… Hétfőn kaptuk kézhez a könyvet és este nyugodtan átolvastuk együtt a kisfiammal. Elsőre is már nagyon tetszett neki, kíváncsian szemlélte a képeket és érdeklődött a részletek után. Aznap este nem volt semmi hatás, azonban legnagyobb megdöbbenésünkre másnap reggel közölte, hogy pisilni szeretne a bilijébe… kedd óta nem használunk itthonra pelenkát, csak az alváshoz. Minden nap átnézzük a könyvet legalább 2x a kérésére. :)

Nem egészen egészen erre számítottam, de nyilvánvaló: működik!

Néhány hétig nézegettük, olvasgattuk, egy reggel Ő kérte a bugyit. Nem nagy reményekkel indultam neki, de egészen ügyes volt :) Több mint egy hete nappal csak alváshoz van pelus (többször száraz marad), kisebb balesetek előfordulnak, de szerintem nagyon jól haladunk. Éppen elmúlt 2 éves, nem vagyok türelmetlen. További sok sikert a szerzőknek!

Én picit csalódott voltam: ennyi az egész?

3 éves ovis lányom gyakran kérte, meséljünk belőle – persze a saját életére szabva. Én picit csalódott voltam: ennyi az egész? Kevés szöveg, grafikai világa távol áll tőlem – de a gyerekemnek bejött, és ez a lényeg. tanácsokat alkalmazzuk, segít!

Nem gondoltam, hogy ilyen gyors eredményt érünk el…

Azért vásároltam meg a Pá-pá pelus! könyvet, mert két éves kislányom szobatisztaságra nevelését szerettem volna megkönnyíteni. Már érdekelte a bilihasználat, 4 éves nővérétől kedvet kapott, de eddig csak esténként, fürdés előtt használta.

Hétfőn (mindössze 5 napja!) kezébe adtam a könyvet, elolvastuk, és levettük a pelust. Már első nap örömmel használta a bilit, délelőtt félóránként pisilt bele, aztán száraz pelussal ébredt (eddig soha!), uzsonna után pedig a bilihez szaladt és belekakilt. Az első nap teljesen “szárazon” telt el, nem kellett itt-ott felmosni, bugyit mosni, stb.

Az utána következő 4 napon is minden reggelt a könyv olvasásával kezdtük, és napközben is többször kérte, hogy olvassam el neki.Ő is szívesen “olvassa”, örömmel mesél a képek alapján, és ügyesen bilizik!

Persze néha vannak “balesetek”, de boldogan fut a bilihez, egyedül levetkőzik, ráül, és önállóan használja! És az 5 éjszakából 4 szárazon telt, a délutáni alváskor pedig egyik nap sem pisilt be, pedig eddig mindig tele pelussal ébredt… Biztosan szükséges, hogy egy kisgyerek érett legyen a bilihasználatra, de a könyv mindenképpen hasznos és nagy segítség! És persze öröm egy ekkora kisgyereknek, ha életközeli helyzetekről olvasunk neki, könnyen beleélik magukat ezekbe a szituációkba.

Azt semmiképpen nem gondoltam, hogy ilyen gyors eredményt érünk el, és ebben biztosan nagy szerepe volt a Pá-pá pelus! könyvnek is!

(A Pá-pá cumi! könyvet is megvásároltam kislányomnak, majd tavasszal azt is megpróbáljuk, a tapasztalatokról majd később beszámolok.)

Szobatisztaság ellenállás nélkül

Számos szobatisztaságról szóló könyvet találsz a boltokban, amelyek többsége egy-egy sztorin keresztül segít megbarátkozni a bilivel. Ez a könyv nem ilyen…

Kedves történetek helyett KÉPEK segítségével mutatja be a folyamatot a pelenkától a szobatisztaságig. Így a kicsi könnyebben megérti, hogy pontosan mit is várnak tőle a felnőttek. Egy-egy rövid, beszélgetésre ösztönző mondattal segít bevonni őt és személyesebbé tenni az élményt.

A könyv ára 2990 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!