CSAK BÁTRAN!

A bátorság tanulható? Igen! Tanulható és fejleszthető! Segítsünk a gyermekünknek a határozott és bátor viselkedés elsajátításában. A könyv utat mutat a személyes erő megtapasztalásához és fejlesztéséhez. A gyermek megtanul kiállni önmagáért és azért, amit helyesnek tart, lesz bátorsága új dolgokat kipróbálni, új barátokat szerezni, saját döntéseket hozni.

A Csak Bátran! olyan – a valós életből vett – szituációkat sorakoztat fel, amelyekkel a gyerekek nap, mint nap találkoznak. A könyv egy szülőknek és pedagógusoknak szóló útmutatót is tartalmaz, amelyben beszélgetés indító kérdések és a könyv gondolatait megerősítő gyakorlatok, játékok találhatóak.

A könyv ára 2500 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

HOGYAN SEGÍT EZ A KÖNYV?

 • Kapaszkodók – tételmondatok a gyerekeknek

  A könyv szereplője egy olyan gyerek, aki most tanulja a bátorság képességét. Már tisztában van azzal, hogy dönthet és gondolkodhat MÁSKÉNT is – ezeket meg is fogalmazza egy-egy velős mondatban, a képen látható események kapcsán.

  Ezek a “tételmondatok” elsősorban arra szolgálnak, hogy a gyerekeknek kapaszkodóként szolgáljanak a számukra nehéz szituációkban. Azonban arra is alkalmasak, hogy mi szülők – szükség esetén – röviden emlékeztetni tudjuk gyermekünket az új gondolkodás-, és viselkedésmintákra.

 • Rávezető kérdések egy jóízű beszélgetéshez

  A tételmondatokat közösen ki is lehet bontani – egy őszinte beszélgetéssé lehet bővíteni. Minden képhez beszélgetésindító, rávezető kérdések találhatóak a könyv végén. A kérdések elsősorban a gyermek saját élményeire és ezekkel kapcsolatos érzéseire irányulnak. Ezt egyrészt segít neki az élmények feldolgozásában, másrészt a saját megoldások megtalálásában.

 • Játékok, foglalkozások – az új készségek elmélyítésére

  A könyv végén található játékos foglalkozások pedig segítenek ELMÉLYÍTENI az újonnan szerzett ismereteket és készségeket. Ezek a közös élmények is lehetőséget adnak a beszélgetésre és az együtt töltött minőségi időre.

A könyv ára 2500 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

Letölthető bónusz kártyák: GYERMEKED A SZUPERHŐS!

A kártyákon olyan mindennapi helyzetek szerepelnek, amelyekben félénk gyerekek a főszereplők. Mindannyiuknak bátorságra van szüksége egy-egy helyzet megoldásához. Gyermeked lehet az a Szuperhős, aki a segítségükre siet.

Miért hatékony?

 • Mert gyermekedet jó érzéssel tölti majd el a tudat, hogy nincs egyedül a félénkségével és más gyerekek is küzdenek hasonló nehézségekkel
 • Mert félelem és nyomás nélkül ismerkedik meg szorongáskeltő helyzetekkel
 • Mert a játék során saját stratégiákat találhat ki, amelyeket ő maga is alkalmazhat
 • Mert a gondolkodása a mindennapi életben is átáll a problémamegoldó üzemmódba
 • Mert a játék során általa nyújtott segítség növeli a kompetenciaérzését és önbizalmát.

A bónusz kártyákat a könyv kiszállításával egyidőben, e-mailben küldjük el.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A könyv 5-10 éves korosztály számára ajánlott.

A Csak Bátran! 40 oldalas, kemény borítós könyv, minőségi papírra nyomtatva.

A megrendelt csomagot 1 munkanapon belül házhoz szállítja a GLS futárszolgálat. A kiszállítást maximum három alkalommal kíséreli meg a futár – ha ezek sikertelenül zárulnak, akkor a csomag visszakerül a feladóhoz.

A csomag kifizetése utánvéttel, azaz a futárnak történő készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel teljesíthető.

A könyv kizárólag a weboldalunkról rendelhető meg, nem kapható sem könyvesboltban sem más webáruházban. A könyv jogtulajdonosa az Almafa Kiadó.