EZT NEM ESZEM MEG!

Minden anya azt szeretné, ha gyermeke kiegyensúlyozottan és változatosan táplálkozna. De a te gyermeked – a legtöbb kortársához hasonlóan – válogatós: azt és akkor eszik, amit és amikor szeretne. Többnyire csak bizonyos ételeket hajlandó megenni, és abból is csak keveset. Talán azt sem tudja igazán, mit szeret és mit nem, de új ételeket nem hajlandó megkóstolni. Te pedig minél inkább igyekszel, ő annál elutasítóbb. Ráhibáztam?

Szabaduljatok ki végre a tészta-sültkrumpli-túrórudi bermudaháromszögből!

Az evésproblémáknak számos oka lehet…

 • Vannak a nyilvánvaló okok:

  Undor bizonyos állagú ételektől; félelem az új ízektől; túlzott édesség vagy üdítőfogyasztás; stb.

 • Vannak kevésbé nyilvánvalóak is:

  Lelki gondok; túl sok változás a gyerek életében; hatalmi játszmák, stb. Hiszen ha rosszalkodik, megbüntetheted vagy elveheted a játékait. De arra, hogy egyen, sehogy nem kényszerítheted.

 • És amit sokan figyelmen kívűl hagynak:

  Életkori sajátosságok – hiszen a dackorszak közepén a kicsi minden áron önállósodni igyekszik. Néha csak azért mond nemet valamire, mert anya találta ki és nem ő. Ez egy átmeneti időszak az esetek többségében magától rendeződik, hacsak mi nem taszítjuk őt végső ellenállásba.

A megoldás – mint oly sok más esetben – békén hagyni és engedni, hogy saját döntéseket hozzon. Persze némi kis terelgetés nem tilos 🙂 Ha az érveinket olyan köntösbe csomagoljuk, amit szívesen “fogyaszt”, akkor azzal mindenkinek megkönnyítjük a dolgát.

Bemutatkozik a Hami-idő beszélgetős képeskönyv, amely…

 • Képek segítségével adja át gyermekednek a szükséges tudnivalókat

 • Erős motivációt ébreszt benne, hogy Ő akarjon új ízeket megkóstolni

 • Egy kép, egy mondat – beszélgetésre ösztönző struktúra

A könyv végén szülőknek szóló tanácsokat olvashatsz, amelyek átsegítenek a nehéz helyzeteken és felkészítenek, hogy a legjobb partnere lehess gyermekednek a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás felé vezető úton.

A könyv ára 1950 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

Miben különleges ez a könyv?

A Hami-idő című könyv segítséget nyújt az étkezési szokások és az egészséges táplálkozás kialakításában. Terítsünk meg, mossunk kezet, együnk zöldséget és gyümölcsöt. Használjuk a szalvétát és ne feledkezzünk meg a legfontosabb szabályról: minden ételt megkóstolunk. Lehet, hogy ízlelni fog.

A gyerekekben természetes módon megvan a kíváncsiság és az önállóságra való törekvés – ez a könyv ebben támogatja őket. Továbbá felkészít, motivál és lelkesít. Így közösen “írjátok meg” gyermeked saját sikersztoriját

A könyv ára 1950 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A könyv 2-4 éves korosztály számára ajánlott.

A Hami-idő 36 oldalas, kemény borítós könyv, minőségi papírra nyomtatva.

A megrendelt csomagot 1 munkanapon belül házhoz szállítja a GLS futárszolgálat. A kiszállítást legfeljebb három alkalommal kíséreli meg a futár – ha ezek sikertelenül zárulnak, akkor a csomag visszakerül a feladóhoz.

A könyv kizárólag a weboldalunkról rendelhető meg, nem kapható sem könyvesboltban sem más webáruházban. A könyv jogtulajdonosa az Almafa Kiadó.