Reggeli elválás frusztráció nélkül

Amiben a szakemberek egyetértenek: óvodába lépéskor a kisgyerek legnagyobb nehézsége, hogy el kell szakadnia az anyukájától. Még nem érti, hogy “délután jövök”. Egyetlen dolgot fog fel: őt otthagyták.

Akkor fogja könnyen és gyorsan megtalálni a helyét az oviban…

 • Ha minél előbb megérti, az elválás nem örökre szól…

  Ehhez nem elég ezerszer elmondani neki, hogy Anya jönni fog érte. Idő kell, mire felfedezi a rendszert (reggeli búcsúzás, tízórai, játék, stb, Anya jön értem). Sok újdonsághoz kell egyszerre hozzászoknia, mindezt az édesanyja biztonságot nyújtó jelenléte nélkül. Adjunk neki elegendő kapaszkodót és időt, hogy megértse: az elválás nem örökre szól, hanem csak egy kis időre.

 • Ha elfogadás veszi körül…

  Ha úgy érzi: elfogadják őt akkor is, ha negatív érzései vannak – nem kell ezeket elrejtenie. Senki nem várja el tőle, hogy azonnal, felszabadultan belevesse magát a játékba. A környezetében mindenki türelmes és megértő vele – mert érti, hogy Anyától elszakadni nem könnyű.

 • Ha vannak eszközei a nehéz helyzetekre…

  Ha nem érzi magát tehetetlennek a számára legnehezebb pillanatban (elválás) – mert van egy kész megküzdési stratégiája, ami átlendíti őt ezen a ponton.

Ha ez a három dolog rendben van, akkor enyhül az elválás és a sok újdonság miatt érzett belső szorongás. Így hamarabb eljön az idő, amikor az óvoda egy BIZTONSÁGOS és MEGNYUGTATÓ hely lesz a számára – fel tud oldódni a játékban.

Ebben segít az Ovi-idő című beszélgetős képeskönyv, amely…

 • Segít a beszoktatási rituálék, szokások kialakításában

 • Megnyugtató technikákat tanít neki az elválás okozta szorongás enyhítésére

 • Egy kép, egy mondat – beszélgetésre ösztönző struktúra

A könyv végén szülőknek szóló tanácsokat olvashatsz, amelyek átsegítenek a nehéz helyzeteken és felkészítenek, hogy a legjobb partnere lehess gyermekednek, ennek a nagy mérföldkőnek az elérésében.

A könyv ára 1950 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

Vélemények a könyvről

“Nagyon hasznosnak találjuk a kis könyvet. Kislányom nagycsoportos óvodás, de nála az elválás akkor vált nehézzé, amikor a kistestvére megszületett, és neki mennie kellett, a tesó pedig maradhatott itthon. Az Ovi-idő elolvasásával kaptunk elsőként gyakorlati tanácsokat, miként könnyíthetnénk meg az elválást, azon túlmenően, hogy az elválás legyen gyors és határozott. A hasznos és szívhez szóló tippeket ezúton is nagyon szépen köszönjük!”

“Életem egyik legjobb döntése volt, hogy megvettem ezt a könyvet. Kb. 1 hónapja olvastam fel a kislányunknak, aki addig minden reggel óriás sírás mellett, az óvónéni segítségével volt csak hajlandó bemenni a csoportba. Miután többször elolvastuk, úgy látszik megéretette, hogy az elválás nem örökre szól, csak egy kis időre.”

Hallgasd meg mit mondanak a könyveinkről azok az óvónénik, akik már használják!

Miben más, mint a többi “ovis” könyv?

Számos olyan könyvet találsz a boltokban, amely általánosságban foglalkozik az óvodába lépéssel – kiemelve, hogy ott mennyi csodálatos dolog vár gyermekedre. Ez a könyv NEM erről szól, hanem a reggeli elválásról és az ebből fakadó belső feszültség oldásáról.

Gyermekednek ad válaszokat és eszközöket, hogy ezt a számára LEGNEHEZEBB akadályt leküzdje – hiszen csak ezután lesz képes felfedezni azt a sok-sok csodás dolgot, amiről a többi ovis könyvből már hallott.

Legyen az óvodás kor egy szép új fejezet az ő kis életében. Ehhez az első lépés a frusztrációmentes reggeli elválás.

A könyv ára 1950 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A könyv 2-4 éves korosztály számára ajánlott.

A Pá-Pá Pelus! 36 oldalas, kemény borítós könyv, minőségi papírra nyomtatva.

A megrendelt csomagot 1 munkanapon belül házhoz szállítja a GLS futárszolgálat.

A kiszállítást legfeljebb három alkalommal kíséreli meg a futár – ha ezek sikertelenül zárulnak, akkor a csomag visszakerül a feladóhoz.

A könyv kizárólag a weboldalunkról rendelhető meg, nem kapható sem könyvesboltban sem más webáruházban. A könyv jogtulajdonosa az Almafa Kiadó.